Solinco tour bite soft snaar NU €11,95

Solinco tour bite soft snaar NU  €11,95

Tennis wordt een leven lang gefactureerd als sport, maar het streven naar spin en kracht heeft zijn aandeel aan nevenschade veroorzaakt bij spelers die hun leven lang meegaan. Sommige spelers die snakken naar meer bijten op de bal hebben zich tot polyester snaren gewend, maar voelen de steek van de harde snaren terugkomen. bekijk onze Solinco tour bite soft snaar collectie

Dat is wat deze nieuwe snaar zo interessant maakt.

Solinco-ontwerpers hebben de afgelopen 18 maanden gewerkt aan het ontwikkelen van een chemische samenstelling waarvan zij geloven dat ze hun polyester snaren zullen verzachten, waardoor ze armcomfort bieden zonder de productie van bijten, kracht en spin drastisch te verminderen. Het in Californië gevestigde merk gaf TENNIS.com een ​​voorproefje van zijn nieuwe Tour Bite Soft-polyester-snaar, die gepland staat voor begin februari. De MSRP is nog niet ingesteld.

De populaire Tour Bite-snaar van Solinco is een hoogwaardige polyester die is ontworpen voor topspelers. De nieuwe Tour Bite Soft is gemaakt voor spelers die last hebben gehad van tenniselleboog- en armproblemen, spelers die hybride snaaropstellingen verkiezen en degenen die polyester snaren willen proberen zonder het risico te lopen hun armen te verwoesten. Solinco-ontwerpers zeggen dat het nieuw ontwikkelde chemische toevoegingsmiddel en het fabricageproces - de feitelijke verwarming en koeling van het polyester tijdens de productie - belangrijke componenten zijn bij het creëren van een zachtere snaar. Hoewel het dezelfde verpakking deelt, is Tour Bite Soft ontworpen als een aanvulling, in plaats van als vervanging, voor Tour Bite.


"Zacht polyester" kan zo oxymoronisch klinken als een stille schreeuw, gezond snoepje of licht heavy metal. En voor een 4.0-speler met all-court ambities zoals ik, voelde het spelen met een vol polyester strijkbed in de afgelopen jaren vaak net zo comfortabel als poetsen met een brillo-pad. Het vooruitzicht op een vriendelijkere, zachtere polyester klonk bijna te mooi om waar te zijn, maar te verleidelijk om te negeren.

Dus toen ik mijn reguliere racket bespeelde, een Donnay X-Dual Gold 99, met een set Tour Bite Soft van 51 pond voor speltesten - het merk beveelt Tour Bite Soft aan te rijgen met een spanning die 10 procent lager is dan je typische spanning - was ik tevreden verrast met de resultaten. Door met de Tour Bite Soft te spelen in drie sessies van ongeveer twee uur per stuk, zowel op hardcourts als Har-Tru, was de snaar niet schokkend, zelfs niet bij off-center hits. Dat vreselijke tintelend gevoel dat ik soms voelde spelen met andere polyester snaren - het begint meestal in de pols, werkt zich een weg omhoog naar de onderarm, voordat het uitbarst in een volledig kloppende elleboog - bestond niet.

De Tour Bite Soft voelt lang niet zo stijf als andere polyesters die ik heb geprobeerd, maar biedt tegelijkertijd de speelbaarheid, spinproductie en pop van polyester. Dat was het duidelijkst bij grondslagen en het raken van onderdompelende schuine passen - het hielp de bal in korte hoeken van het veld te buigen - evenals op zware topspin-lobben wanneer de bal naar voren trampoline zou springen na de eerste stuit. Spanningsbehoud en duurzaamheid kunnen een probleem zijn bij sommige polyester snaren, maar was geen probleem tijdens mijn speltesten.

Het zou overdreven zijn om te suggereren dat de Tour Bite Soft een wondermiddel is voor pijn: als je chronische tenniselleboog-, pols- of armpijn ervaart, onthoud dan dat rust de beste remedie is. En als je een extreem platte bal bent die moeite heeft om rotatie te produceren, verwacht dan geen vloedgolf van spin uit het pakket - je moet in staat zijn om de racquet-head versnelling te genereren die nodig is om er het beste van te maken . Als je echter een voormalige polyester speler bent die op zoek is naar een pijnloze poly of voor het eerst in dit soort snaren wilt overstappen, is Tour Bite Soft het testen waard.

 

Solinco tour bite soft snaar

bekijk onze Solinco tour bite soft snaar collectie