Tennissnaren vanaf €164,00

Tennissnaren kopen vanaf €164,00

Waarom tennissnaren zo belangrijk zijn voor je spel
Het zal je misschien verbazen als ik je vertel dat hoe zorgvuldig je je tennistennisracket ook kiest, de Tennissnaren waarschijnlijk ook een grote impact op je spel zullen hebben. De spanning, het materiaal en de maat van je tennissnaren maken het verschil. Een waardeloze reeks klus zal ook je spel doen lijden. Hoge kwaliteit rijgen geeft u een voorsprong. Bezoek nu onze Tennissnaren collectie

Als het gaat om de spanning van de snaarbaan, zijn hier uw opties: lagere spanning bespannen biedt u meer slagkracht, minder slijtage aan uw arm, maar minder controle over uw tennisracket. Hoe losser je tennissnaren, hoe verder je de bal kunt raken. Een hoogspanning snaarbaan geeft je meer controle, dus als je een intens spel speelt of hard slaat, is dit je beste keuze. Langdurig spelen met een strak gespannen tennisracket kan op de lange termijn echter je arm bezeren, dus je moet voorzichtig zijn.

Elk tennisracket kan op de door u gewenste spanning worden geregen en een normaal bereik is tegenwoordig 40-70 pond. Hoe stijver je frame, hoe strakker het kan worden geregen. U moet altijd eerst de gezondheid van uw frame en de toestand ervan in overweging nemen. Het dwarsstrengpatroon op een tennistennisracket creëert de spanning die de bal voortstuwt. Omdat de hoofdtennissnaren vanwege hun lengte meer spanning nodig hebben, moeten ze strakker zijn dan de dwarstennissnaren (breedte).

Een rijzende professional kan naar je spel en speelstijl vragen bij het beslissen welke spanning je op je tennisracket wilt gebruiken. Het beste type Tennissnaren en -meter voor u hangt af van hoe u speelt.

Ik raad je aan te vragen dat je snaar wordt uitgerekt voordat je tennisracket wordt bespannen. Anders kan het snel uitglijden en 10 procent of meer van zijn spanning verliezen tijdens je eerste dag ermee spelen. Bezoek nu onze Tennissnaren collectie

Dankzij tennissterren als Rafael Nadal en Francesca Schiavone die vorig jaar beiden de French Open hebben veroverd met polyester tennissnaren, is de nieuwste snaargekte polyester! Ter vergelijking: darm en kunststof blijven nu ver achter in populariteit. Van polyester Tennissnaren is bewezen dat het een betere spin geeft dan nylon Tennissnaren. Natuurlijke darm, altijd veelzijdig en veerkrachtig, wordt niet langer beschouwd als superieur aan synthetische keuzes. Synthetische materialen zijn duurzamer en synthetische darm is zoveel verbeterd dat sommige experts het verschil niet meer kunnen zien.
Als het gaat om peilen, laat me mijn advies met je delen: 15 voor beginners en spelers uit het middensegment, 16 voor mensen die hun tennis serieus nemen en 17 voor degenen die genoeg geld verdienen met tennis om hun tennissnaren te blijven vervangen.

De meter die het langst meegaat is 15, maar er zijn verschillende dingen om te overwegen voordat je beslist welke voor jou het beste is, zoals hoogte, baanoppervlak, frequentie en intensiteit van je spel. Houd er rekening mee dat de omgevingsomstandigheden waarin je speelt van invloed zijn op het uithoudingsvermogen van je tennissnaren.

Het veld heeft ook invloed op je tennissnaren. Klei- en grasvelden kunnen moeilijk zijn voor een goed touwwerk omdat de bal vuil draagt.

Het kiezen van de juiste Tennissnaren voor jezelf kost tijd. Het vereist wat vallen en opstaan om uit te vinden welke snaar en combinatie (spanning en meter) het meest geschikt zijn voor u. Geloof me, het is een leuk proces dat het waard is om door te gaan, omdat het je tennisspel enorm zal beïnvloeden.

Handleiding tennissnaren - De juiste snaren kiezen voor uw tennistennisracket
De kwaliteit van de snaren op uw tennisracket is belangrijk, dus zorg ervoor dat u deze gids voor tennissnaren gebruikt om u te helpen de juiste te kiezen. Technisch gezien zijn tennissnaren verkrijgbaar met verschillende diktes die je kunt zien aan hun afnemende meternummers. Bezoek nu onze Tennissnaren collectie

De meter aflezen

De 15-gauge dikte is de dikste snaar die beschikbaar is, die ongeveer 1,41 mm tot 1,49 mm dik is. Er is ook de dunste snaar met een meter 19 die 1 mm tot 1,1 mm meet. Elke meter wordt ook geleverd met dunnere variëteiten die worden bepaald op basis van de L die ermee wordt aangeduid, wat "licht" betekent. Een hogere meter is over het algemeen dunner en biedt meer gevoel en kracht, terwijl een lagere meter duurzaamheid biedt. Intermediaire of beginnerstennisrackets zijn beter met 15-gauge snaren terwijl professionals 16 tot 18 meters kunnen gebruiken.

Soorten snaren op basis van materiaal

Een tennissnaargids kan de soorten snaren classificeren op basis van hun materiaal of constructie. Qua materiaal kunnen tennissnaren nylon, natuurlijke darm, Kevlar en polyester zijn:

Nylon: redelijk betaalbaar en geschikt voor recreatieve of casual spelers.
Natuurlijke darm: de duurste die is opgebouwd uit dierlijke darmen. Deze snaren zijn het beste voor touring professionals, maar ze kunnen gemakkelijk verslechteren met vocht en water.
Kevlar: duurzaam en stijf maar zijn geregen met minder 10% spanning om deze laatste eigenschap te compenseren.
Polyester: duurzaam in vergelijking met natuurlijke darm maar hebben lagere prestaties, en minder kracht en gevoel.

Bouw

Een tennissnaargids kan de snaren ook classificeren op basis van hoe ze zijn geconstrueerd:
Mono: heeft oppervlaktecoatings voor duurzaamheid en zijn gemaakt van enkele massieve vezels.
Lint: lijkt op natuurlijke darm maar gebruikt linten
Multifilament: gebruikt verschillende snaarmaterialen met polyurethaan voor impregnatie.
CWW: 2 lagen filament met een vaste kern
CW: en heeft een solide kern met dunne filamenten en gebruikt in toernooien.

Duurzaamheid en speelbaarheid

De pakketten tennissnaar hebben meestal een duurzaamheid en speelbaarheid, dus let goed op deze details en kies er een met een geschikte balans tussen deze kwaliteiten. Bezoek nu onze Tennissnaren collectie