Tennis snaren kopen met de voordeligste prijzen

Tennis snaren kopen met de voordeligste prijzen

Algemene informatie over tennissnaren

Het materiaal dat wordt gebruikt in tennissnaren kan de prestaties van een racket aanzienlijk beïnvloeden. Deze snaren zijn het geweven netwerk op de rackethoepel waarmee de bal contact maakt. Een goed racket moet de volgende hebben: Ga verde naar Tennis snaren kopen collectie.

Tennis snaren kopen

Juiste snaren of koorden
Juiste stringmeter
Juiste spanning
De kenmerken van een racket moeten echter ook afhangen van de specifieke behoeften en het doel van de gebruiker.

Tennisstrings: materialen

Er zijn verschillende materialen die worden gebruikt bij het maken van tennissnaren. Elk materiaaltype beïnvloedt de speelbaarheid, duurzaamheid en 'feel' van het racket. De meest gebruikte materialen zijn onder meer:

Natuurlijke darm - Dit type snaar is het best bekend om hun elasticiteit, die op zijn beurt de speelbaarheid beïnvloedt. Natuurlijke darmsnaren bieden een goede mate van kracht en controle over de tennisbal. Omdat deze snaren worden vervaardigd door de vezels te drogen die zijn geëxtraheerd uit het sereuze membraan van de darm van de koe, zijn ze ook de duurste van allemaal.

Synthetische darm - Synthetische darmsnaren zijn gemaakt van verschillende kunstmatige materialen; nylon en polyester zijn de primaire. Deze snaren zijn duurzamer en goedkoper verkrijgbaar, omdat ze gemakkelijker te produceren zijn. Ze worden verkocht als:

Monofilament - Ze zijn samengesteld uit enkele, dikke strengen materiaal.
Multifilament - Ze zijn samengesteld uit verschillende kleine strengen.
Andere materialen die worden gebruikt voor het maken van tekenreeksen zijn:

Nylon - Slijtvaste coatings worden aangebracht op nylon snaren om ze duurzamer te maken.
Polyester - Zeer duurzame, polyester snaren hebben de voorkeur van spelers die van meer spin en controle houden terwijl ze de bal slingeren.
Kevlar - De stijfste en meest duurzame van allemaal, Kevlar wordt gebruikt in combinatie met andere materialen om de voordelen van beide in één te integreren.

Tennissnaren: meter
Gauge betekent de dikte van de tennissnaren . De algemeen geprefereerde meternummers zijn 15, 15L, 16, 16L en 17 (L betekent 'Licht', verwijzend naar de halve grootte van elk meternummer). Een lager nummer, zoals 15, geeft een dikkere snaar aan en een hoger nummer, zoals 17, geeft een dunnere snaar aan. Een dikkere snaar gaat langer mee, terwijl een dunnere snaar voor betere bespeelbaarheid zorgt.

Tennisstrings: spanning

Spanning verwijst naar de mate van strakheid van de snaar. Strakkere snaren geven meer controle, terwijl lossere snaren meer kracht geven. Een middenspanning heeft de meeste voorkeur.Ga verde naar Tennis snaren kopen collectie.