Solinco tour bite vs tour bite rough

Solinco tour bite vs tour bite rough

Solinco steekt verschillende waardige snaren uit, maar het is het vlaggenschip Tour Bite van het bedrijf dat de meeste populariteit en lof oogst. Het vierkante polyester produceert een controleerbare en zware bal, waardoor het een hit wordt bij top junioren, collegiale spelers en iedereen die graag agressief snijdt op de bal. Bekijk nu de Solinco tour bite collectie.

Waarom Solinco tour bite?

Afgelopen herfst introduceerde het bedrijf Tour Bite Soft , wat, zoals de naam al doet vermoeden, een meer vergevingsgezinde versie van het origineel is. Het is niet zo stijf of bedieningsgericht, maar voegt meer comfort en een vleugje extra pop toe. Dit seizoen krijgt de strijklijn nog een toevoeging: de binnenkort te verschijnen Tour Bite Diamond Rough. De textuur van de string is ontworpen om shots de meeste spin en bite te geven van alle in de lijn.

Vanuit het oogpunt van comfort vond ik de TBDR de middelste broer van het drietal; het is niet zo behaaglijk als de Soft-versie, maar meer dan het origineel. Ik vond het eigenlijk veerkrachtig voor een polyester, met veel ball-pocketing en pop. Soms worstelde ik zelfs om alles te benutten. Als je meestal met een ietwat frisse poly speelt, stel ik voor om de TBDR een paar pond strakker te rijgen. (Solinco beveelt hetzelfde aan.) Bekijk nu de Solinco tour bite collectie.

Bij spin-generatie draait het echter allemaal om deze string, en het levert zeker dat doel op. Kick dient en zware topspin grondslagen springen van het veld met veel actie; plak backhands bijten en blijf laag. Spin-happy baseliners moeten blij zijn met hoeveel werk ze op de bal kunnen zetten. Bekijk nu de Solinco tour bite collectie.