Solinco Tour Bite en Hyper-G String vergelijking

Solinco Tour Bite en Hyper-G String-vergelijking

SOLINCO TOUR BITE SOFT 200M + 15 GRATIS WONDERGRIPS

AANBIEDING €120,00

GA NU NAARDE SOLINCO TOUR BITE WEBSHOP

In 2009 bracht Solinco Tour Bite uit , een vierkante co-polyester tennissnaar met "best of class" niveaus van spin en precisie. In een paar korte jaren werd deze scherpe copoly niet alleen een favoriet onder D1-college-spelers, maar het hielp Solinco ook om een ​​topmerk snaar te worden. Met de introductie van Hyper-Geind 2015 keerde Solinco terug naar het gripvierkantprofiel dat zo goed werkte met Tour Bite. Bijna van de ene op de andere dag werd Hyper-G een favoriet van TW-medewerkers en het dook stilletjes op in de rackets van ATP-touringprofessionals. Dat gezegd hebbende, heeft ons playtest-team een ​​uitgebreide vergelijking van deze twee co-polys uitgevoerd, in de hoop hun verschillen op het gebied van kracht, controle, comfort, gevoel en spanningsbehoud bloot te leggen. Hoewel we geen enorme variaties in prestaties ontdekten, vonden we wel een aantal belangrijke subtiliteiten. Hier is de uitsplitsing.

De essentie van snaarprestaties komt neer op één woord: stijfheid. De stijfheid van een snaar bepaalt niet alleen hoeveel schok je voelt bij het slaan van een tennisbal, maar heeft ook een grote invloed op hoe hoog en ver die bal zal vliegen wanneer hij wordt geraakt. Over het algemeen projecteren stijvere snaren de bal met zowel een lagere baan als een lagere snelheid. Het voordeel komt in de vorm van controle, die gevorderde spelers het vertrouwen geeft om de bal aan te vallen met hun grootste, krachtigste slagen. Zachtere snaren lanceren daarentegen de bal doorgaans verder en hebben een enorm voordeel: comfort.

Volgens onze laboratoriumtests en ervaring op het veld, zowel Tour Bite als Hyper-Gvallen in de categorie "stijver". Dit verklaart waarom Chris meldde dat "bij beide snaren alles draait om controle". De beloning voor Chris kwam in de vorm van vertrouwen. Hij legde uit: "Ik hou van het vertrouwen dat beide snaren me geven om groot te blijven slingeren en achter mijn schoten aan te gaan. Ik voelde me heel erg ingebeld met beide snaren." Hoewel deze snaren weliswaar erg dicht bij elkaar lagen qua algemene prestaties, om nog maar te zwijgen van constructie en compositie, ontdekte Chris uiteindelijk enkele echte verschillen. Hij zei: "Tour Bite heeft een iets scherper gevoel en daarmee een beetje meer levendigheid. Hyper-G voelde zich iets dunner en gedempter. Als het op kracht aankomt, zijn dit beide snaren die gemaakt zijn voor krachtspelers, niet degenen die op zoek zijn naar macht. Beide zijn redelijk stevig spelende co-polys en zijn niet ontworpen voor spelers die op zoek zijn naar comfort. Hyper-G was echter iets comfortabeler, hoewel er weinig verschil is tussen de twee stijfheden.

'Aanvankelijk voelde de stijfheid van de twee snaren redelijk op elkaar aan', zei Andy, die zich toelegde op het feit dat deze twee co-polys niet zo veel van elkaar verschillen. "Ik zou ze allebei redelijk stijve snaren met laag vermogen beschouwen die bij uitstek geschikt zijn voor spelers die graag hun eigen kracht willen genereren."

In de loop van de tijd merkte Andy echter enkele belangrijke verschillen op. Hij legde uit: "Toen de snaren eenmaal in het racket zaten, dacht ik dat de Tour Bite een beetje openging en wat levendiger was. Daarentegen behield de Hyper-G zijn meer gedempte, dodelijke respons die zichzelf in de loop van de tijd leende voor meer controle De gedempte, gedempte reactie van Hyper-G gaf me ook de indruk dat het de iets comfortabelere van de twee snaren was. "

AANBIEDING €120,00

GA NU NAARDE SOLINCO TOUR BITE WEBSHOP

 


Spin komt voornamelijk van techniek. Je kunt de tornadische hoekige zweep en de gewelddadige snelheid van Nadal's forehand niet kopen, maar er zijn dingen die je kunt doen om het slaan een beetje gemakkelijker te maken. Om te beginnen kun je een snaar met laag vermogen vinden waarmee je de bal kunt aanvallen met een meer explosieve opwaartse snede. Ten tweede kunt u een snaar selecteren met gripvolle randen om het racket te helpen de bal te grijpen, zodat deze wreed kan worden gedraaid (door de explosieve snede). Ten slotte kunt u een snaar selecteren met een glad oppervlak met lage wrijving, zodat het de bal met extra rotatiekracht uit het snaarbed kan klikken. Of je zou kunnen afzien van het theoretiseren en gewoon een set Tour Bite of Hyper-G pakken, twee snaren met - geloof ons - enorm spinpotentieel. Maar welke geeft je meer spin? Volgens Andy, terwijl beide geweldige spin bieden, is er één beter. Hij legde uit: "Voor mij viel Tour Bite op als de meer spinvriendelijke van de twee snaren. Ik dacht dat het de bal beter vastgreep en in mijn zak stak, waardoor ik de bal echt naar de baan kon laten duiken toen ik zware grondslagen sloeg. Ik dacht ook dat het iets beter over zichzelf gleed dan Hyper-G, wat me een beetje extra boost gaf door het 'snapback'-effect. Hyper-G is zeker niet traag als het gaat om draaien, maar Tour Bite was uitzonderlijk in dit categorie."

Volgens Chris was er niet veel daglicht tussen deze snaren in de spinafdeling. Uiteindelijk kwam Hyper-G echter als overwinnaar uit de bus. Hij legde uit: "Beide snaren bleven sterk concurreren als het ging om spingeneratie. Ik voelde me iets meer verbonden met de hoeveelheid spin die ik kreeg met Tour Bite, maar Hyper-G leek de bal beter te pocket. Uiteindelijk heb ik Het voelde alsof ik iets meer spin kreeg met Hyper-G. Toch was ik meer dan tevreden met de spin die ik kreeg van Tour Bite, en ik denk dat beide geweldige opties zijn als je een spinvriendelijke snaar wilt. "


Zacht. Mushy. Stijf. Schoon. Gedempt. Firma. Snel reagerend. Brassy. Pluche. Knapperig. Dood. Dit is het verwarde lexicon dat door tennissers wordt gebruikt om te begrijpen wat ze voelen wanneer bal en snaren elkaar raken. Hoewel dit jargon soms vaag of onherleidbaar subjectief kan lijken, is de categorie zelf absoluut cruciaal waarom een ​​speler de ene snaar verkiest boven de andere. In feite was tijdens deze playtest het belangrijkste contrast tussen Tour Bite en Hyper-G op het gebied van gevoel.

Chris legde uit: "Ik dacht dat het grootste verschil tussen deze twee snaren was in gevoel. Tour Bite voelt scherper aan, en ik voelde me er meer mee verbonden met mijn foto's. Het voelde ook meer responsief, en ik denk dat ik het daarom iets krachtiger vond dan Hyper-G. Hyper-G daarentegen voelde zich gedempt, met een deader respons. Hoewel ik me er niet zo mee verbonden voelde, had ik meer vertrouwen in Hyper-G in mijn rackets. Ik had het gevoel dat Ik kreeg wat meer stilstandtijd bij impact. Ik kreeg iets meer controle over mijn schoten en mijn racket met Hyper-G werd mijn favoriete keuze uit de twee. "

 

AANBIEDING €120,00

GA NU NAARDE SOLINCO TOUR BITE WEBSHOPAndy vond ook dat de gevoelscategorie was waar deze snaren zich echt van elkaar scheidden. Hij legde uit: "Het verschil in gevoel tussen deze twee snaren was het meest opvallende verschil tijdens deze playtest. Tour Bite bood een scherper, levendiger en responsiever gevoel, terwijl Hyper-G een zachter, meer gedempt en gedempt gevoel had. Ik voelde een iets meer verbonden met de bal met Tour Bite, terwijl ik dacht dat Hyper-G een beetje zachter en comfortabeler voelde. Het verschil in gevoel deed me veel denken aan onze ALU Power / RPM Blast-vergelijking. De ALU Power voelde scherper en responsiever terwijl de RPM Blast was zachter en zachter. "