Luxilon smart vanaf €16,90

Luxilon smart vanaf €16,90

Controle - Duurzaamheid - Gevoel Controle en spin
Deze Luxilon Smart snaar biedt een unieke structuur die zich aan uw slagintensiteit aanpast. Wil je hard slaan om je tegenstander te verbazen, dan zal deze snaar verstijven en meer controle bieden voor precieze en krachtige ballen. De ronde vorm van de snaar verzekert tevens goede mogelijkheden tot spin. Ga nu naar onze Luxilon smart collectie

Levensduur: Deze monofilamentsnaar biedt een goede levensduur en garandeert vele uren speelplezier. Echter is deze snaar niet de beste keuze voor ware snarenslopers. Gevoel en comfort Wil je meer gevoel brengen in je slag en de beste speelervaring genieten, dan wordt de Luxilon smart tennissnaar soepeler.
Type speler: de veelzijdige tennisser met een beter speelniveau die op zoek is naar een flexibele snaar die zich aanpast aan zijn spel.

Als het gaat om elke vorm van tennisuitrusting, hoor je ons vaak praten over compromissen. Of dat nu een compromis is op vermogen om controle te bereiken, of comfort om prestaties te bereiken, er is altijd een afweging. Dit is met name het geval als het gaat om een ​​string, maar wat als er een string was waarbij je geen compromissen hoefde te sluiten? Welnu, de Luxilon smart snaar probeert de dagen van een compromis te beëindigen, tenminste op sommige gebieden.
Strings zijn de laatste jaren veel veranderd. In het verleden hadden we natuurlijke darmsnaren, die krachtige, comfortabele snaren waren, maar ze hadden geen geweldige controle en ze gingen zeker niet lang mee. Ga nu naar onze Luxilon smart collectie

Sinds het begin van de jaren 2000 hebben we polyester snaren ontwikkeld, die de manier waarop snaren spelen volledig hebben veranderd. Deze snaren zijn veel stijver, bieden goede controle en een langere levensduur, maar je raadt het al, er is een afweging. Hoewel we nu de controle hebben, wat geweldig is als je grote sneden in de bal maakt, hebben we veel van de zachtheid en het gevoel verloren, dingen die we nodig hebben als we de meer finesse-shots spelen.
Zoals je zou verwachten, is er altijd gezocht naar iets dat betekent dat we geen compromissen hoeven te sluiten. Het ding is, iets vinden dat zowel hard als zacht is niet gemakkelijk! Het lijkt een beetje op het racketdilemma van het vinden van een racket dat flexibel maar toch solide is, een dat de Wilson Clash stappen heeft gezet om het op te lossen.
Hoewel rackettechnologie snel lijkt te gaan, loopt de snaartechnologie nooit ver achter, en zoals altijd lijkt Luxilon voorop te lopen. Luxilon maakt enkele van de meest bekende snaren die er zijn, in Big Banger Original en Alu Power , en nu dachten we dat het tijd was om de Luxilon smart snaar uit te proberen. Ga nu naar onze Luxilon smart collectie

Voor deze playtest nam ik mijn Babolat Pure Strike 18 x 20s met een vol bed van Luxilon smart snaar, één geregen op 42 pond en de andere op 48 pond. Op deze manier kon ik een idee krijgen hoe de snaar bij verschillende gewichten reageerde.

VERMOGEN - 6.5 / 10

Dus toen ik het had over het beëindigen van een compromis, was ik misschien een beetje overdreven. Natuurlijk kun je geen 10/10 kracht en 10/10 controle met 10/10 gevoel hebben voor een goede maatregel. Dat is gewoon niet hoe het leven werkt.
Je zou 6.5 van de 10 kunnen zien en denken dat deze string geen enkele kracht biedt, maar voor een poly is dit een vrij hoge score. Zoals we in het begin al zeiden, zijn polys zo ontworpen dat spelers grote sneden in de bal kunnen maken en het vertrouwen hebben dat hun bal niet door het hek gaat.
Dit betekent in het algemeen dat polystrings beter geschikt zijn voor meer ervaren spelers met goed ontwikkelde slagen. Als je grote, snelle swings neemt met een poly, krijg je er veel uit, maar als je korte, langzame swings hebt, zul je niet veel prestaties zien. Ga nu naar onze Luxilon smart collectie

De Luxilon smart snaar  is ontworpen om stijf te zijn bij grote, snelle schommelingen en zacht bij kortere, langzamere schommelingen, dus het biedt een beetje meer kracht voor mensen met langzamere slagen. Hoewel ik de effecten van de technologie heb opgemerkt, denk ik niet dat het zo'n groot verschil maakte dat het spelers kon aanspreken zonder volledig ontwikkelde slagen.
Voor iemand die graag zijn rackets bespeelt met een laag energieverbruik, vond ik zeker niet dat de Luxilon smart snaar String te weinig vermogen had. Voor spelers die overschakelen van een krachtigere multifilament-snaar, zul je echter een groot verschil merken. Ga nu naar onze Luxilon smart collectie

We gaven de Luxilon Luxilon smart snaar  een 6,5 uit 10 voor power, een sterke score voor een poly-string.

BEDIENING - 8/10

Daarom ben ik dol op polysnaar - ze bieden een briljante controle. Het moderne spel draait helemaal om de snelheid van het racket en als je wilt schommelen als de profs en toch je bal in de rechtbank wilt landen, moet je de touwtjes in handen hebben.
Normaal speel ik met Babolat RPM Blast, die geweldige controle biedt, en de Luxilon smart snaar  was niet ver achter. Ik voelde me vanaf het begin zelfverzekerd met deze string en was in staat mijn doelen met grote nauwkeurigheid te raken. Het gevoel is nog steeds behoorlijk verdoofd op volle schommels, wat voor mij de voorkeur verdient, maar toen ik mijn schommels een beetje verkortte, waren er aanwijzingen dat de snaren een beetje zachter werden - meer hierover in het volgende gedeelte.
Voor mij is controle de reden waarom je met een polyester snaar speelt. Als ik tennis speel, wil ik dat de kracht, het draaien en het gevoel aan mij worden overgelaten met het racket dat me gewoon de controle geeft om in bedwang te houden wat ik maak. Dat is wat polyesters voor u kunnen doen, en de Luxilon Luxilon smart snaar was niet anders.
Ik kreeg uitstekende controle van de Luxilon smart snaar  en gaf ze een 8 uit 10. Ga nu naar onze Luxilon smart collectie

AANRAKEN - 6/10

Dus hier komen we erachter of de technologie van de Luxilon smart snaar  echt slim is. De veel voorkomende klacht bij polystrings is dat ze niet zacht genoeg zijn als ze aankomen. De Luxilon smart snaar is ontworpen om dit te overwinnen door zacht te spelen op langzamere, kortere schommels, dus als het gaat om volleys en finesse-shots, zou je een beetje meer gevoel moeten hebben.
Heeft dit een enorm verschil gemaakt? In werkelijkheid zou ik zeggen dat het een klein verschil maakte. Ik had het gevoel dat ik een beetje meer gevoel had dan met Babolat RPM Blast en Luxilon Alu Power , maar uiteindelijk is het nog steeds een poly en moet je nog steeds compromissen sluiten.
Voor iemand die mijn hele leven met stijve polys heeft gespeeld, stoort dit me echt niet. Ik hou van het stijve, gedempte gevoel en ik zou zeggen dat ik nog steeds redelijk goede aanrakingsfoto's heb. Aanraking is een behoorlijk subjectief iets, het gaat vooral over waar je je prettig bij voelt.
Toch zouden de puristen daar waarschijnlijk zeggen dat deze snaar een beetje aanraking mist, hoewel het voor een poly behoorlijk goed is. We gaven de Luxilon smart snaar  een 6 uit 10 voor aanraking. Ga nu naar onze Luxilon smart collectie

CENTRIFUGEREN - 6.5 / 10

Spin is een gebied waar de polystrings sterk kunnen variëren. Als je met zoiets als Babolat RPM Blast Rough speelt , heb je toegang tot een ongelooflijke hoeveelheid spin. Natuurlijk, hoewel dit voor een nieuwe afweging zorgt. Als je meer spin toevoegt, ga je weghalen in een ander gebied, het is gewoon de manier van leven. Daarom is het kiezen van een string een balans, en ik hou echt van de spin-niveaus die de Luxilon smart snaar  me gaf.
Zoals ik al zei, wil ik meestal dat het aan mij wordt overgelaten om de spin te genereren in plaats van de snaren. Als je een snaar hebt die te veel spin biedt, vind ik het veel moeilijker om de bal plat te drukken als dat nodig is, en ik vind dat vrij moeilijk om te doen, dus ik werkte echt goed met de Luxilon smart snaar meer gemiddelde niveaus van spin.
Iedereen die gewend is om met polysnaren te spelen, vindt de Luxilon smart snaar  die meer dan genoeg spin biedt zonder te gek te worden, het is een goede balans. We gaven de Luxilon smart snaar een 6.5 uit 10 voor spin. Ga nu naar onze Luxilon smart collectie

DUURZAAMHEID - 7/10

Ik moet zeggen, duurzaamheid is heel belangrijk voor mij als het gaat om snaren. Ik wil niet constant mijn rackets moeten laten rusten en ik verlies liever een klein beetje prestaties op zoek naar extra duurzaamheid. Met mijn Babolat RPM Blast is het altijd een enorme verrassing wanneer ik eigenlijk een string breek, en dat is de manier waarop ik het leuk vind.
Hoewel de Luxilon smart snaar niet echt de levensduur had van Babolat RPM Blast of Luxilon Alu Power, hield het wel de spanning tijdens de hele speeltest en duurde het een paar weken voor het afbreken (ik speelde die weken behoorlijk wat tennis)
Aangezien de Luxilon smart snaar  een beetje zachter is dan veel andere polys, vond ik het goed op duurzaamheid en gaf ik het een score van 7 op 10.

COMFORT - 6/10

Comfort zal nooit het sterke punt van een polysnaar zijn. Ze zijn ontworpen om dat beetje stijver te zijn en dat betekent dat je wat comfort gaat verliezen. Als ik eerlijk ben, hou ik van polysnaren, en geen van hun nadelen stoort me, behalve het comfort. Ik weet dat ik mijn pols, elleboog en schouder zo'n leukere tijd zou kunnen geven op de tennisbaan, maar dat is het compromis dat ik kies.
De Luxilon LXN Smart String is zeer comfortabel voor een poly-string, maar dat is ongeveer zover als het gaat. Heeft de technologie het comfortabeler gemaakt? Nou, ik breng het grootste deel van mijn tijd door met proberen de bal te bluffen met snelle schommels en het was niet ontworpen om die slagen comfortabeler te maken. Ga nu naar onze Luxilon smart collectie

Ik denk dat Luxilon smart een goede snaar is, met een geweldig idee erachter, maar het is moeilijk om het comfortabeler te maken dan een snaar zoals Alu Power al is. Om dit weer te geven, hebben we Luxilon LXN Smart String een 6 uit 10 gegeven, dezelfde score als Alu Power.

ALGEMEEN - 7.5 / 10

Ik had hier voor een 8 kunnen kiezen, maar ik denk niet dat de Luxilon smart snaar net zo goed is als Alu Power en we hebben dat een 8 gegeven. Er is veel leuks aan LXN Smart String, en ik vind het concept van het speelt zacht op langzamere schommelingen en hard op snellere schommelingen. Misschien ben ik niet het ideale doelwit voor deze string omdat ik niet te veel tijd op het net doorbreng of te vaak in plakjes meng.
Als je iemand bent die graag veel variatie naar je tegenstander gooit, met veel veranderingen in tempo en spin, dan kan de Luxilon smart snaar een geweldige optie voor je zijn. Ik dacht echter dat het een goede snaar was die niet zo goed was als Alu Power
Ik ben een grote fan van Luxilon Big Banger Original en ik denk dat ik de Luxilon smart snaar waarschijnlijk nooit als mijn perfecte pasvorm zou vinden, maar ik vond het nog steeds een zeer goede string.
Over het algemeen gaf ik de Luxilon smart snaar een 9,5 uit 10, . Het past echt bij spelers die met veel afwisseling spelen.

Lees ook:

Luxilon  4G
Luxilon element
Luxilon savage
Luxilon smart
Luxilon original


Ga nu naar onze Luxilon smart collectie