Luxilon Element vanaf €16,95

Waarom Luxilon Element?
Al ruim 20 jaar speelt Luxilon zowel nationaal als internationaal een hoofdrol op de markt van de high-level monofilament tennissnaren. De “Big Banger” is dankzij de “Original” en de “Alu Power” uitgegroeid tot een begrip bij zowel profspelers als recreatieve spelers met ambitie.
In de voorbije jaren is daar de wereldwijd zeer gewaardeerde “vierde generatie” snaren (4G) aan toegevoegd. Bezoek nu onze Luxilon Element collectie.

Bij een monofilamentsnaar leeft bij de speler vaak de bezorgdheid dat de arm extra belast gaat worden omdat een monofilament de reputatie heeft om een stugge, stroeve snaar te zijn. Dankzij de multi-monotechnologie heeft Luxilon hierop een passend antwoord gevonden.

Na de komst van de eerste multi-monosnaar M2 in 2008 werd in 2015 de Luxilon Element boven de doopvont gehouden. Deze snaar vindt momenteel vlotjes haar weg naar het grote (vooral jonge en vrouwelijke) publiek.

Luxilon Element een vrij unieke ruimte in beslag in Luxilons iconische lijn van stevige monofilament snaren. Het unieke is ingebakken in de kern van de snaar, die verschillende peesvriendelijke vezels heeft die in een speciaal ontworpen polymeermatrix zijn gewikkeld. Het voordeel van deze constructie komt volgens Luxilon in de vorm van extra flexibiliteit, comfort en kracht. Afgaande op de scores toegekend door ons playtest-team, is Luxilon Element er niet alleen in geslaagd om een levendiger, comfortabeler co-poly te creëren, maar het heeft dit ook bereikt zonder afbreuk te doen aan de uitzonderlijke controle en spin-mogelijkheden waarvoor het merk bekend staat.
Het heeft ook niet helemaal de duurzaamheid van de meeste zware polyesters, maar dit zou niet moeten t een probleem voor de meeste spelers. Uiteindelijk is Element voor degenen die een gebruikersvriendelijke besturingsreeks met een echt indrukwekkend gevoel en een alomvattende respons willen hebben, moeilijk te verslaan. Bezoek nu onze Luxilon Element collectie.

Controle - Score: 83 / Kracht - Score: 64
Voor ons team bleek Luxilon Element een beetje levendiger dan de meeste Luxilon-snaren die we hebben geraakt. Chris , die meestal met stijvere, minder krachtige polys speelt, waardeerde de extra pop. Hij zei: "Deze snaar bood iets meer kracht dan het soort polygebaseerde snaren waar ik meestal naar trek. Ik geef de voorkeur aan stevigere, minder krachtige aanbiedingen, maar naarmate de test vorderde, begon ik echt te genieten van de toegevoegde kracht van Element. In het begin was ik geneigd om de spanning op te voeren om controle toe te voegen en de reactie te versterken, maar ik ben blij dat ik bij een lage spanning (52 lbs) bleef. Ik kreeg een extra sprong door de baan. Ik vond de kracht van de string, en het bleek een gemakkelijke aanpassing te zijn om nog steeds de controle te vinden waar ik naar verlang. "


Spin - Score: 85
In tegenstelling tot enkele van de beste "spin-strings" op de markt, is Element niet gevormd voor extra bijten, noch is het gebouwd met een high-tech siliconen coating om snapback te vergemakkelijken. Deze feiten stoorden ons team niet, dat een uitzonderlijke draai vond met Element. Marco was onder de indruk en zei: "Binnen de eerste paar minuten van het raken van deze snaar voelde ik een echte grip en greep op de bal. Het liet me echt toe om veel spin te krijgen, wat een van de aspecten was waar ik echt van heb genoten tijdens deze playtest . Bezoek nu onze Luxilon Element collectie.