Luxilon

Luxilon

Luxilon snaren zijn de afgelopen jaren een van de populairste gespreksonderwerpen van de pro-tour geweest. Vooral hoe de Luxilon-snaren zo'n krachtige methode zijn geworden om de prestaties van spelers te verbeteren. Darren Cahill, de lange tijd coach van Andre Agassi, merkte onlangs op dat door zijn racket om te zetten in een Luxilon-mix - Andre zijn spin en controle dramatisch kon verbeteren in het laatste deel van zijn carrière, zijn speeldagen verlengde tot uiteindelijk zijn rug gaf manier.Ga verder naar de Luxilon collectie

Deze nieuwe stringtechnologie zal ook de prestaties van ontwikkelende en sociale spelers verbeteren.

Natural Gut
Decennia lang was Natural Gut-snaren de favoriete snaren voor topprofessionals. Babolat VS Natural Gut had een legendarische status bereikt als de keuze van legendes zoals Pete Sampras. Natural Gut leverde een geweldig "gevoel" en comfort voor de beste spelers. Het had echter nadelen; het was niet erg duurzaam en zou de spanning relatief snel verliezen. Voor sociale tennisspelers was het buiten bereik vanwege de hoge prijzen, dus het waren alleen de bevoorrechte enkelingen die het konden gebruiken.Ga verder naar de Luxilon collectie

Luxilon
Meer recent hebben spelers zich echter in grote aantallen tot de Luxilon-snaren gewend. Luxilon is een "gecoate poly"; het is duurzaam, behoudt zijn spanning en levert ongelooflijke spin en controle aan zijn gebruikers. De meeste topspelers van Federer tot Nadal tot Henin gebruiken Luxilon in hun stringbed. Andere bedrijven hebben geprobeerd een string te creëren met vergelijkbare kwaliteiten als Luxilon - niet helemaal de magische formule bereikend - maar goedkopere alternatieven.Hybride snaarpatronen
Een populaire praktijk bij topspelers is om hun snaarpatroon te "vermengen" met een andere snaar op het lichtnet en de kruisen. Federer gebruikt bijvoorbeeld een mix van Luxilon en Natural Gut. Het doel is om het beste van beide werelden te krijgen, het gevoel van Gut en de duurzaamheid en spin van Luxilon. Deze methode wordt sterk aanbevolen voor spelers die hun spel willen verbeteren.

Een belangrijke hindernis voor de ontwikkelende en sociale speler zijn de kosten van zowel Luxilon als Natural Gut-snaar. Gelukkig zijn er goedkopere alternatieven beschikbaar die vergelijkbare kenmerken bieden; zo niet helemaal dezelfde prestaties.

Alle bedrijven zullen hun eigen versie van synthetische darm hebben, die is ontworpen om vergelijkbare kenmerken van natuurlijke darm te hebben - die kracht en een "zacht gevoel" biedt. Door een beetje extra uit te geven, kunt u nog betere prestaties ervaren door te rijgen met een "multi-filament" -reeks. "Head Rip Control", "Prince Syn Gut Multifilament", "Wilson NXT" en "Klip Excellerator" zijn voorbeelden van multifilament snaren die natuurlijke darmachtige kenmerken leveren zonder de kosten.Ga verder naar de Luxilon collectie

Verschillende tennisbedrijven zijn ook begonnen met het produceren van "gecoate poly" snaren van het Luxilon-type voor extra spin en duurzaamheid. "Klip K-Boom", "Head Sonic Pro" en "Kirschbaum Super Smash" zijn snaren die de kwaliteiten van Luxilon voor een lagere prijs nabootsen.

Uw racket en string aanpassen
Bij het overwegen van uw snaarspecificaties is het ook belangrijk om te overwegen welk type racket u gebruikt. Hoewel de technologie altijd aan het verbeteren is, zijn rackets in het algemeen, zoals strijkers, meestal ontworpen voor kracht; of controle. Het gebruik van een volledig "poly" snaarbed in een racket met een strak snaarpatroon (18 hoofdnet, frame van 95 vierkante inch) kan een dood gevoel geven. Omgekeerd kan het gebruik van een zachte synthetische darmsnaar in een breed snaarpatroon (16 netspanning, 110 sq inch frame) uw besturing nadelig beïnvloeden.

Conclusie Het
gebruik van een "poly" -snaar van het Luxilon-type in het lichtnet en een zachtere "Gut" -snaar in de kruisen is een geweldige manier om de beste snaarresultaten te krijgen. Volledig rijgen met een zachtere "darm" snaar kan resulteren in gebroken snaren en snel spanning verliezen. Alleen rijgen met een "poly" kan het racket stijf en ongemakkelijk doen aanvoelen.

Als je het budget hebt, snijd je de leiding met Luxilon en kruis je met Natural Gut in een mix. U kunt nog steeds geweldige resultaten behalen met de goedkopere opties die in dit artikel worden aanbevolen. Dit werkt in alle soorten racketframes en levert de allround verbetering die iedereen zoekt.

Je kunt echter beslissen dat je bepaalde upgrades nodig hebt in bepaalde aspecten van je spel - meer spin of duurzaamheid, of comfort of kracht. In dit geval kunt u uitsluitend "poly" (meer spin en duurzaamheid) of "darm" (kracht en comfort) gebruiken. Het belangrijkste is om te profiteren van deze revolutie in snaren - ze kunnen en zullen je spel verbeteren!

Ga verder naar de Luxilon collectie