Luxilon elite dry

luxilon elite dry -

Luxilon elite dry

Luxilon elite dry kopen?

Het is een tijdje geleden dat ik een griptest heb gedaan, ik bedoel, ik speel met de Wilson Pro Overgrip, dus het is echt niet nodig om nieuwe grips te testen! Hoe dan ook, ik heb de Luxilon elite dry overgrip een week of zo aangetrokken om te zien welke andere opties er waren. Bekijk hier onze collecties:

Ik wist eigenlijk niet dat Luxilon grips maakte. Ze zijn een van de meest gerespecteerde namen in tennissnaren, dus ik was benieuwd of ze een goede grip konden krijgen. Luxilon heeft dit product zeker groot gemaakt op hun website, met de veelbelovende "revolutionaire Soft-Touch-stof en Moisture-Tack-technologie die een comfortabel gevoel en verhoogde kleverigheid bieden terwijl u zweet. Ideaal voor vochtige omstandigheden of voor spelers die op zoek zijn naar meer grip. ”

Ik maak me altijd zorgen als bedrijven veel beloven over hun grip. Als je dit leest, krijg je het idee van een grip die net zo comfortabel is als een WIlson Pro overgrip met de kleefkracht van de  tourna original, maar voor zover ik weet bestaat die niet (is niet mogelijk).

Natuurlijk zou ik de hype graag geloven! Maar voordat ik dat deed, was het tijd om de Luxilon Elite Dry Overgrip door een grondige playtest te halen. Om je een soort referentiepunt te geven, zou ik zeggen dat ik aan de onderkant van de zweterige handschaal (4/10) sta, dus voor mij staat comfort voorop, gevolgd door absorptie en antislip.

Ik vind het altijd leuk om de grip-playtests te doen omdat ze veel duidelijker zijn dan racket-playtests. Bij een racket zul je merken dat er veel componenten zijn, sommige vind je leuk, andere niet, maar met grips lijkt het veel meer alles of niets te zijn. Of het is een geweldige grip of je verliest je racket aan het andere uiteinde van de baangreep.

Dat is het ding met grips, ze zijn een klein item, maar ze kunnen je echt kosten als je niet de juiste hebt, zowel qua prestaties als in de portemonnee! Daarom doen we graag een leuke playtest met veel verschillende grips, en dat is precies wat we deden met de Luxilon Elite Dry Overgrip. Bekijk hier onze collecties:

 

COMFORT - 6/10

 

Bij de eerste inspectie ziet de Luxilon elite dry er geweldig uit. Het materiaal is zacht, fluweelzacht en voelt zeer comfortabel in de hand. Als je naar de rechtbank gaat en het uit je tas haalt, denk je nog steeds "dit voelt geweldig." Na 15 minuten in je sessie denk je nog steeds "dit voelt heerlijk." Maar na ongeveer 30 minuten lijkt de grip een muur te raken en tegelijkertijd van een klif te vallen.

Ik had waarschijnlijk geen troost moeten plaatsen als eerste kop in deze recensie, want ik ga alles weggeven in de eerste alinea.

In wezen was na een minimale hoeveelheid tennis met gemiddelde intensiteit de Luxilon Elite Dry klaar. Er was geen zweetabsorptie om over te praten, de tac veranderde in een slip en glijbaan en het duurde niet lang voordat het begon te ontrafelen.

Het kan een beetje hard zijn om te zeggen dat het 'klaar' was, want na 24 uur zonder gebruik had het de kans gehad om uit te drogen, en het leverde ongeveer een kwartier goede prestaties op, maar elke dag kwam ik terug, het venster met goede prestaties kromp iets meer.

Hoe dan ook, je krijgt de foto, een grip die vochtig, glad en ontrafelend is, is niet erg comfortabel. Helaas verdient dat de Luxilon Elite Dry Overgrip een lage 6 op 10 voor comfort. Ik maak graag grapjes over hoe ongemakkelijk de Tourna Original-grepen zijn, dus ik zal zeggen dat de twee ongeveer gelijk zijn. Bekijk hier onze collecties:

 

ABSORPTIE - 4/10

 

Ik ben altijd op mijn hoede voor de term tack. Voor mij worden plakkerige grepen vrij snel vochtig en dan verandert diezelfde tack die het racket in je hand moet houden in vloeibaar ijs. De Luxilon elite dry deed het niet erg goed om zweet te absorberen, dus het grootste deel van deze speeltest werd besteed aan het vasthouden aan vloeibaar ijs.

Zoals ik eerder zei, lijken grepen de spijker op de kop te slaan, of raken ze je racket op de vloer, en voor mij was deze grip de laatste. Misschien als je extreem weinig zweet hebt, dan is deze grip misschien best leuk, maar ik heb niet het gevoel dat mijn handen zo zweterig worden en de Luxilon kan het nog steeds niet aan. Bekijk hier onze collecties:

Ik zou deze grip zeker niet aanbevelen aan iedereen die erg zweterige handen heeft, want ik zou ze eigenlijk een terugbetaling van $ 200 moeten sturen voor het racket dat ze zouden breken. Ik wil niet saai zijn, maar als je die zweterige handjongen bent, ga dan voor de  tourna orginal. Je zult je altijd afvragen of je een comfortabelere grip kunt vinden met hetzelfde antislip-effect, maar dat soort grip zul je nergens anders vinden.

Je kunt waarschijnlijk zien waar deze recensie naartoe gaat! Ik gaf de Luxilon Elite Dry Overgrip een 4 op 10 voor absorptie.