Tennisracket babolat pure drive

Tennisracket babolat pure drive

Een van de meest duurzame rackets die er is, de Babolat pure drive is een steunpilaar van het Babolat-assortiment zolang ik me kan herinneren. Dit assortiment wordt het meest geassocieerd met de grote Amerikaanse Andy Roddick, maar tegenwoordig wordt het meestal gezien in handen van de Italiaanse Fabio Fognini, Garbine Muguruza, Karolina Pliskova en Julia Georges. Bekijk nu onze Tennisracket babolat pure drive collectie.

Dit racket staat bekend om zijn hoge niveaus van snelheid, kracht en spin. Zelfs als je het gewoon in je handen voelt, kun je zien dat het allemaal is afgestemd op eenvoudig vermogen. De Babolat Babolat pure drive weegt 300 g, maar heeft een fatsoenlijk swinggewicht van 321 en voelt gewoon extreem wendbaar.

Deze 2018-versie heeft FSI Power Technology geïntroduceerd, die het ontwerp van de doorvoertules enigszins wijzigt en de afstand tussen de schommel vergroot om dit racket nog meer potentieel te geven. Bekijk nu onze Tennisracket babolat pure drive collectie.

In lijn met de moderne trend voor iets meer gedempte rackets, heeft Babolat Cortex geïntroduceerd, het nieuwe dempingssysteem, dus de 2018 Babolat pure drive zou trillingen iets beter moeten absorberen dan eerdere rackets. Ik kan de Babolat pure drive niet te veel dempen, omdat deze altijd een zeer responsief gevoel heeft gehad, maar hopelijk zou het moeten helpen de belasting van spelers op hun armen te verminderen.

Van de Pure Strike 18 x 20 naar de Babolat pure drive, die een veel meer open 16 x 19 snarenpatroon heeft, was voor mij een behoorlijke verandering en het kostte veel tijd om in dit racket te worden gebeld.

Het 16 x 19 snarenpatroon op de Babolat pure drive lanceert de bal in een veel hogere hoek dan de Pure Strike en het heeft veel meer kracht, dus om te beginnen, ballen vlogen lang bij elk schot. Bekijk nu onze Tennisracket babolat pure drive collectie.

Hoewel de Babolat pure drive een gemakkelijke topspin biedt, moest ik de meeste aandacht richten op het verkrijgen van topspin, omdat ik anders gewoon elke bal lang zou missen. Voor mij is slaan met spin gemakkelijk, dus toen ik eenmaal had uitgezocht wat er met de Babolat pure drive moest gebeuren, werd het eigenlijk een behoorlijk goede speltest.

Het viel me op dat de Babolat pure drive goed geschikt is voor een zeer agressieve baseliner. Als je niet alles door de bal steekt, kun je veel moeite doen om te controleren. Hoewel de Babolat pure drive veel spinpotentieel heeft, moet je dat allemaal en meer gebruiken om de bal in het veld te houden. Als je niet veel racketsnelheid krijgt en op en over de bal zweeft, zul je merken dat je veel ballen lang pingelt.

Ik zou dit racket niet als tegenpons willen gebruiken, omdat je zoveel in elke bal moet stoppen om het maximale uit de Babolat pure drive te halen.

Dus, met de warming-up in de weg, en eindelijk uitgevonden hoe te spelen met dit racket, begonnen we de intensiteit te verhogen en de Babolat pure drive een grondige training te geven. Bekijk nu onze Tennisracket babolat pure drive collectie.

GRONDSLAGEN - 8/10

Het werd meteen duidelijk dat dit racket je heel veel kracht en spin geeft. Het heeft een grote wendbaarheid die u aanmoedigt om alles te gebruiken wat het heeft.

Ik begon aan de achterkant en hoewel de gemakkelijke kracht en spin redelijk nuttig waren, genoot ik niet echt van het gevoel van de Babolat pure drive. Ze hebben het gevoel van dit racket gedempt met de Cortex-technologie, maar het voelde nog steeds veel te pingy naar mijn smaak.

Ik geniet wel van een zeer gedempt gevoel, maar de Babolat pure drive leek gewoon aan het andere eind van de schaal, omdat de bal net van de snaren trampolines aftrapt. Lawrence, die gewend is aan een iets meer pingy-racket dan ik, merkte in de Pure Aero Tour ook op dat de Babolat pure drive ongelooflijk pingy voor hem voelde. Bekijk nu onze Tennisracket babolat pure drive collectie.

Dit klinkt misschien verwarrend, maar wat dit betekent (althans naar mijn mening) is dat hoewel je gemakkelijke kracht en spin krijgt, dat niet converteert naar zware kracht en spin. Gemakkelijke kracht en spin gooit de bal snel terug over het net, maar zware kracht duwt je tegenstander terug.

Ik denk dat dit komt door wat ik voelde als een gebrek aan stabiliteit met de Babolat pure drive . Op het contactpunt heb je niet het gevoel dat je iets heel solide in handen hebt en de bal lijkt vaak het contact te winnen. Als je het vergelijkt met een racket zoals de Pro Staff, die ongelooflijke stabiliteit heeft, beweegt de Pro Staff gewoon helemaal niet bij contact en gaat alle energie die je tijdens de swing hebt opgebouwd in de bal.

Met de Babolat pure drive, terwijl de bal heel snel terug pingelt, voelt het alsof veel van de energie die je door de bal steekt verloren gaat als het racket worstelt om de botsing met de bal te winnen. In het bijzonder op mijn backhand betekende dit dat mijn schoten gemakkelijk werden aangevallen door mijn tegenstander en dat ik veel tijd besteedde aan het onder druk zetten.

Aan de voorkant had ik het gevoel dat ik iets meer uit de Babolat pure drive heb gehaald. Ik hield nog steeds niet echt van het gevoel van dit racket, maar het lukte me om veel spin te genereren en voelde alsof ik echt door de bal kon scheuren. Bekijk nu onze Tennisracket babolat pure drive collectie.

Hoewel het niet wordt gezien als een racket met veel controle, had ik het gevoel dat ik veel consistentie had met de Babolat pure drive. Toen ik me eenmaal realiseerde dat ik veel spin op de bal moest zetten om erin te gaan, maakte ik niet teveel fouten aan deze kant en het moet gezegd worden, ik speelde behoorlijk goed.

Over het algemeen denk ik dat de Babolat pure drive een solide 8 van de 10 is. Voor mijn spel was het niet spectaculair, maar het is nog steeds een goed racket. Het gevoel van dit racket was niet voor mij, maar er zullen spelers zijn die genieten van de manier waarop de Babolat pure drive speelt.

Het geeft je veel gemakkelijke kracht en spin, maar ik zie het niet echt veranderen in iets zinvols. Ik denk dat spelers met meer geavanceerde schommels beter bediend kunnen worden met een meer op controle gericht racket en hun vermogen gebruiken om kracht te genereren in plaats van te spelen met de Babolat pure drive , waar je gemakkelijk kracht krijgt maar je moet concentreren op het besturen ervan.

VOLLEYS 7/10

Ik zou de Babolat pure drive niet als een goed racket op het net beschouwen. Het mist de stabiliteit van een goede volley en het is moeilijk om kracht te absorberen wanneer de bal heel hard op je wordt geslagen.

Ik vond het ook moeilijk om te werken met de hoek waar de 16 x 19 de bal op lanceerde en ik merkte dat ik constant lange ballen dreef. Toen ik het liet vallen, was er niet veel op het schot en het moedigde mijn tegenstander aan om me nog meer aan te vallen. Bekijk nu onze Tennisracket babolat pure drive collectie.

Ik weet zeker dat ik hieraan zou wennen, maar het stabiliteitsprobleem is iets moeilijker op te lossen. Op die delicate touch volleys moet je het gevoel hebben dat je iets solide in handen hebt en de Babolat pure drive biedt dat niet.

Het enige wat de Babolat pure drive op het internet in het voordeel is, is zijn wendbaarheid. Het is heel gemakkelijk om dit racket snel te verplaatsen en in goede posities te komen, zelfs als de bal extreem snel op je af komt. Hiermee kun je je volleys netjes voor je lichaam krijgen en krijg je de beste kans om de bal aan te vallen.

Ik denk dat de Babolat pure drive baat zou hebben bij een aantal dode, op controle gerichte snaren, gewoon om te voorkomen dat de bal evenveel van de snaar pingt. Ik denk echter nog steeds niet dat je de controle krijgt die een serve-volleyer zou willen. Bekijk nu onze Tennisracket babolat pure drive collectie.

De Babolat Babolat pure drive is absoluut het best geschikt voor een baseliner. Als je af en toe aan het net komt om een ​​gemakkelijke volley weg te doen, dan levert dit racket de goederen, maar voor iemand die een serieuze tijd aan het net doorbrengt, kan ik het gewoon niet zien werken. Ik gaf het een 7 op 10 voor volleys.

SERVEER 8/10

Dit was mijn favoriete onderdeel van de playtest en ik had niet echt klachten. Ik zou nog steeds graag zien dat mensen het gebruiken met een aantal besturingsgeoriënteerde tekenreeksen zoals Babolat RPM Blast alleen om het gevoel te verzachten, maar verder had ik veel plezier met de Babolat pure drive .

Dit racket is extreem snel en dat betekent dat je een zeer goede racketsnelheid kunt genereren waarmee je de bal kunt aanvallen. Als je alles door de bal krijgt, word je beloond met een goede kracht, en ik voelde dat ik een goede mph kreeg. Bekijk nu onze Tennisracket babolat pure drive collectie.

Ik was nog steeds in staat om een ​​goede hoeveelheid controle te behouden, en hoewel ik niet de beste first serve% had tijdens deze playtest, ging ik voor een aantal moeilijke doelen en miste ik niet veel.

Ik heb wel gezegd dat ik geen klachten had, maar waarschijnlijk zou ik iets zwaarder kiezen als ik de keuze had. Maar voor iedereen die op zoek is naar een racket rond de 300 g mark die iets heel wendbaars op serve houdt, dan is dit een uitstekend racket. Bekijk nu onze Tennisracket babolat pure drive collectie.

Ik gaf de Babolat Babolat pure drive een 8 van de 10 op serve en genoten erg van dit deel van de playtest. Tijdens onze tiebreaks voelde ik me zelfverzekerd in de Babolat pure drive en was in staat om mijn tweede porties aan te vallen zonder angst te missen. Een allround goed serveerracket.


CONCLUSIE 7.5 / 10


De Babolat pure drive is het tegenovergestelde van het type racket waar ik van geniet, en ik vond het gevoel niet leuk. Maar ik weet dat er veel mensen zijn die houden van het soort gevoel dat de Babolat pure drive je geeft en het is een heel goed racket.

Ik voelde me misschien niet 100% op mijn gemak met de Babolat, maar ik heb er wel goed tennis mee gespeeld. Ik diende redelijk goed en voelde dat met een beetje meer oefening de eerste porties die ik miste door kleine marges voor winnaars zouden zijn gegaan, en ik zou veel gratis punten hebben opgehaald.

Het belangrijkste dat ik voelde dat de Babolat pure drive ontbrak, was de stabiliteit. Toen ik onder druk werd gezet, had ik niet het gevoel dat ik de stabiliteit en controle had om de kracht te absorberen en de bal terug naar het veld te leiden. Het is duidelijk dat het onmogelijk is dat een racket overal perfect in is, en dit is het gebied dat wordt opgeofferd om je de gemakkelijke kracht en spin te geven die je krijgt met de Babolat pure drive. Je kunt dit ook tegengaan door wat loodtape aan de kop toe te voegen om het racket te stabiliseren en het doorploegen te vergroten.

Ik zag dit racket passen bij een agressieve jonge baseliner, maar naarmate je je spel ontwikkelt, denk ik dat je dit racket waarschijnlijk ontgroeit. Ik denk niet dat het de stabiliteit heeft om op een geavanceerd niveau te spelen, en het zou een beetje extra gewicht vereisen om succesvol te zijn tegen een echt grote slagman. Bekijk nu onze Tennisracket babolat pure drive collectie.

De Babolat Babolat pure drive haalt een 7,5 uit 10 voor mij. Er zijn dingen die leuk zijn in de kracht en spin, maar ik heb het gevoel dat goede spelers hun eigen kracht en spin creëren, daarom is het meer een beginner tot gemiddeld niveau racket.

Dat betekent niet dat het een extreem goed racket is voor iedereen die op zoek is naar een beetje power en spin-boost, maar het heeft wel beperkte mogelijkheden. Bekijk nu onze Tennisracket babolat pure drive collectie.