Babolat vanaf €16,50

Babolat vanaf €16,50

We moeten toegeven dat we een beetje traag zijn geweest om de Babolat Pure Strike 16 x 19 (2019) te bereiken. Het probleem was, de oude Pure Strike is gewoon zo goed, we wilden niet teleurgesteld worden als de nieuwe niet zo goed was.
We hadden ons geen zorgen hoeven maken. Babolat heeft gebouwd op een racket dat je al alles gaf en door subtiele veranderingen heeft deze stok een beetje meer vergevingsgezind gemaakt. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

We hielden van de oude Pure Strike 16 x 19 voor zijn gemakkelijke speelbaarheid, controle en spin, en al die functies zijn doorgegaan met de 3e generatie.
De Pure Strikes zijn een extreem populair assortiment rackets, en je kunt niet teveel mensen vinden met klachten over hen. Als er echter één ding is dat je van tijd tot tijd hebt gehoord, is het dat ze een beetje te stijf zijn. De nieuwe rackets zijn iets minder stijf dan de oude, en Babolat heeft eraan gewerkt om ze meer vergevingsgezind te maken met C2 Pure Feel in het frame, wat je een extra beetje zakgeld geeft. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

Voor deze playtest haalden we de Pure Strike uit met Babolat RPM Blast geregen op 50 pond. De Pure Strike staat bekend om zijn precisie, maar met RPM Blast tilt u dat naar het volgende niveau met enorme controle en toegang tot tonnen spin.
Als iemand die een jaar of zo geleden bekeerd was tot de Church of Pure Strike, ben ik altijd snel om deze rackets aan te bevelen (hoewel ik de 18 x 20 gebruik), is de vraag, hoeveel beter dan de oude versie zijn deze nieuwe Pure stakingen? Ga nu naar onze Alu power rough collectie

GRONDSLAGEN - 9.5 / 10

De Pure Strike heeft wat zware concurrentie waarbij Wilson dit jaar een nieuwe Blade 98 uitbrengt en Yonex de nieuwe VCore-rackets. Deze Pure Strike doet echter nog steeds meer dan genoeg om me te overtuigen dat ik veilig ben in de wetenschap dat ik speel met een van de beste rackets die er zijn.
Op de grondslagen is het dat gevoel dat ik zo hard kan slingeren als ik wil en de bal zijn weg naar het veld zal vinden. Je hebt zoveel controle met dit racket, gezien het weegt slechts 305 gram, en wanneer je dit combineert met zo'n gemakkelijke manoeuvreerbaarheid, zijn de resultaten een paar kwaadaardige grondslagen.
Ik besteed mijn punten aan het zoeken naar mogelijkheden om te domineren met mijn forehand, en ik had echt het gevoel dat dit racket het meeste uit deze opname haalt. Het enige wat ik kan zeggen over de minpunten is dat ik wel een beetje meer gewicht leuk vind, dus ik zou ongeveer 10 gram tape in de V willen doen om het een beetje te versterken. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

Dat zou geen slag moeten slaan op hoe het racket in de fabrieksvorm speelt, het is gewoon de opstelling die het beste bij mij past. Zoals het is, kun je nog steeds geweldige dingen doen met dit racket. Het is misschien niet het meest toegankelijke racket dat er is voor beginners, maar voor iedereen die er graag doorheen slingert en de bal aanvalt, is dit een must-try.
Een beetje extra swinggewicht heeft het nieuwe racket een beetje steviger gemaakt en je krijgt iets betere demping, maar het krijgt nog steeds dezelfde score als het oude racket voor grondslagen - 9.5. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

VOLLEYS - 8/10

De Pure Strike is duidelijk een racket dat extreem goed speelt vanaf de achterkant van het veld, maar het doet ook verrassend goed voor een racket van 305 g aan het net. Je kunt het net aanvallen met dit racket en erop vertrouwen dat je een wapen hebt om je te helpen op die moeilijke volleys.
Volleys is een gebied waar ik heb gevonden dat het toevoegen van gewicht aan mijn 18 x 20 Pure Strike een groot verschil heeft gemaakt, maar met de nieuwe Pure Strike is er iets meer swinggewicht dat dit racket iets beter heeft gemaakt dan de oudere versie. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

Voeg daar nog wat demping aan toe en je hebt een goede optie voor het leven aan het internet. Kan het je dezelfde stevigheid op het net bieden als een zwaar racket zoals de Wilson Pro Staff ? Nou nee, maar je krijgt heel wat meer manoeuvreerbaarheid waardoor deze stick zo effectief is aan de achterkant van het veld.
Het is geen speciaal volleybalracket, maar de Pure Strike is zeker een racket waarmee je je comfortabel op het net kunt voelen. We gaven het een 8 uit 10 op het net.

SERVEREN - 8.5 / 10

De serve is een gebied waar de eenvoudige manoeuvreerbaarheid van de Pure Strike goed tot zijn recht komt. Het is zo gemakkelijk om je racket rechtop te houden met deze stok, en wanneer je de bal aanvalt, word je beloond met geweldige controle. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

Een groot probleem dat ik heb, vooral met de tweede serve, is dat ik soms wat racketkopsnelheid kan verliezen en de bal in het net kan laten vallen. Met snelle rackets zoals de nieuwe Pure Strike heb ik echter altijd het gevoel dat ik wordt aangemoedigd om door te gaan met de bal. Wanneer je dat doet, krijg je een goede draai om de bal het veld in te slepen en te voorkomen dat je tegenstander je instapt en je teveel aanvalt.
Het 16 x 19-snarenpatroon biedt iets meer pop dan de 18 x 20, wat altijd handig is bij de eerste bediening. Er is niet zoveel verschil tussen de nieuwe en de oude in dit gebied, maar in wezen betekent dit gewoon dat ze allebei erg goed zijn.
Dit racket heeft weinig zwakke punten, en de serve is zeker niet een van hen. We gaven de Babolat Pure Strike 16 x 19 3rd Gen een 8,5 van de 10 voor de serve. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

TERUG - 9/10

We vinden dat het rendement allemaal draait om wendbaarheid en stabiliteit en dat zijn twee dingen die de Pure Strike extreem goed combineert. Wanneer je geconfronteerd wordt met een grote serve, heeft dit racket voldoende stabiliteit zodat het niet wordt rondgeduwd, zodat je het gevoel hebt dat je een mooie schone slag op de bal kunt krijgen.
Maar tegelijkertijd is het geen zwaar racket dat traag aanvoelt. Soms wanneer je met een zwaarder racket speelt, kun je het gevoel hebben dat je altijd de bal probeert in te halen, maar met de Pure Strike had ik het gevoel dat ik genoeg tijd had, waardoor ik contact kon maken met de bal in voor en leid de bal terug naar het veld.Ga nu naar onze Alu power rough collectie

Ik vond het vooral leuk om bij de tweede service in te stappen en mijn tegenstander onder druk te zetten van de terugkeer. Ik was in staat om goede kracht en controle te genereren en voelde alsof ik voor ambitieuze opnamen ging zonder teveel marge voor fouten te verliezen.
Deze stick heeft geweldige kwaliteiten voor je retouren en we gaven hem een ​​9 uit 10.

ALGEMEEN - 9/10

Laten we de vraag beantwoorden die u waarschijnlijk altijd al door mij wilde laten beantwoorden - is de nieuwe Pure Strike beter dan de oude? Het antwoord is, ja, het voelde alsof het een kleine verbetering had aangebracht. Zou ik me haasten om mijn oude Pure Strikes te vervangen door de nieuwe Pure Strikes? Nee, de verbetering is niet zo groot dat je je oude rackets meteen moet dumpen. Ik zou wachten tot mijn rackets vervangen moesten worden en dan naar de nieuwere versie gaan.
Rackettechnologie neigt zeer geleidelijk te evolueren, dus tenzij een racket een grote sprong voorwaarts maakt, heeft het niet veel zin om haast te hebben om te vervangen wat je hebt. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

Dat gezegd hebbende, dit is nog steeds een briljant racket. We hielden van de oude Pure Strikes en we houden van deze. Voor iedereen die op zoek is naar controle en wendbaarheid, deze stick is een van de beste melanges die er zijn. Het doet zo veel voor een racket van 305 g, zodat je er met grote snelheid doorheen kunt slingeren, maar aan het eind nog veel controle hebt.
Er zijn geen echte zwakke punten met de Pure Strike en de toegevoegde flexibiliteit van de nieuwe versie brengt verbeteringen aan op het ene gebied waar mensen klachten hadden met de oude Pure Strikes.
De Pure Strikes zijn daar met de allerbeste rackets, en de nieuwe zetten die trend voort. We gaven de Babolat Pure Strike 16 x 19 3rd Gen een 9 uit 10.

We weten al dat de Babolat Pure Aero een absoluut beest is als het op draaien aankomt, maar wat als er iets nog beestenachtigs is? Nou, dat is er wel! Het Babolat Pure Aero Plus , verlengde racket verhoogt de spin en kracht om je een dodelijk wapen te geven. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

De vraag met de Babolat Pure Aero Plus is of je de enorme hoeveelheden spin en kracht die dit racket biedt kunt temmen. Hoewel het langer is dan een standaardracket, is het nog steeds extreem manoeuvreerbaar, wat je bijna onbeperkte mogelijkheden biedt.
Als de twee dingen die het belangrijkst voor je zijn in een racket kracht en spin zijn, is dit een racket waar je serieus naar moet kijken. Je kunt misschien niet precies zoals Rafael Nadal spelen met deze stick (hij is best goed), maar je kunt het zeker proberen en slaan met wat monsterlijke kracht en spin.
Kracht en spin zijn allemaal goed en wel, maar biedt de Pure Aero Plus voldoende controle om groot te blijven slaan zonder te missen? Voor het grootste deel is het antwoord ja, de Aero Plus biedt verrassend goede controle, gezien de hoeveelheid kracht en spin die je krijgt.
Hoewel deze combinatie zich leent voor spelers met gemiddelde snelheidsschommelingen, voor spelers met zeer zweepslagen, snelle schommelingen, heeft het misschien niet voldoende controle. Als je als een gek door La Dominic Thiem slingert, vind je deze stok misschien te krachtig voor wat je nodig hebt. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

Voor mij vond ik deze combinatie van kracht en spin ongelooflijk krachtig op de service, maar niet zo verblindend op grondslagen en op het net. Zoals altijd is het vinden van het perfecte racket een complexe vergelijking. Het probleem is dat wat voor jou in één slag werkt, misschien niet bij je andere slagen past, dus het is echt een kwestie van het vinden van het juiste compromis.
Omdat ik de neiging heb om naar controle in mijn rackets te leunen, strikte ik de Babolat Pure Aero Plus met een zeer op controle gerichte opstelling met Babolat RPM Blast op 54 pond. Dit hielp me om een ​​deel van de kracht van de Aero te temmen zonder concessies te hoeven doen aan het draaien. Als je op zoek bent naar meer advies over bespannen, bekijk dan Tom's Tennis String Tension Guide om je setup te optimaliseren.
Dus we hebben je laten kennismaken met het niet zo geheime nieuws dat de Babolat Pure Aero Plus je wat gekke kracht en spin gaat bieden, maar hoe zou het doen als ik het echt op de proef stelde? Ontdek wat we van de Pure Aero Plus dachten met onze grof eerlijke beoordeling! Ga nu naar onze Alu power rough collectie

GRONDSLAGEN - 8/10

Ik vind altijd dat macht een vrij subjectief iets is in tennis. Je kunt rackets krijgen zoals de Pure Aero Plus die langzamere swings kracht geven, of je kunt rackets krijgen die spelers met grote krachtige swings de controle geven die ze nodig hebben om al hun kracht te benutten. Ik speel liever met rackets met de tweede soort kracht, maar soms is het heel leuk om een ​​beetje te ontspannen en het racket het zware werk voor je te laten doen.
Het belangrijkste gebied waar ik de Babolat Pure Aero Plus vond, was een grote hulp bij de backhand, waar ik niet zoveel racketsnelheid produceer als de voorhand. De Aero Plus heeft aan deze kant een paar MPH toegevoegd en heeft me echt geholpen om goede diepte te behouden. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

Ik vond het veel moeilijker om de Pure Aero Plus aan de voorkant te temmen, waarbij de timing en controle voor mij niet werkten. Ik voelde me een beetje alsof ik Juan Martin Del Potro was, met enorme lange armen die rond mijn hoofd op de voorhand lijken te strekken. De timing was moeilijk te vinden en net als Del Potro had ik het gevoel dat toen ik contact maakte, ik absoluut de bal aan het slaan was, maar helaas was de controle er in mijn geval niet.
Als je erg snelle schommels hebt en zelf veel kracht kunt produceren, denk ik niet dat de Babolat Pure Aero Plus nodig is. Dit racket zal veel voordeliger zijn voor spelers die meer middellange schommelingen hebben en een onmiddellijke krachtboost willen. Net als bij mijn backhand kan de Aero Plus goede resultaten geven onder de juiste omstandigheden.
Qua speelstijl is de Pure Aero Plus behoorlijk aanpasbaar. Ik zag het werken voor zeer agressieve baseliners naar het beeld van Nadal, maar het biedt ook veel potentieel om op de achterste voet te spelen. Als je iemand bent die je tegenstander graag in het net verleidt, kun je enorme kracht genereren vanuit moeilijke posities op de passerende schoten. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

Ik denk dat de Pure Aero Plus een goed racket is, zolang je schommels niet te snel zijn. Het biedt veel voordelen voor alle soorten spelers en geeft je zeker een powerboost over vrijwel elk ander racket op de markt.
We gaven de Babolat Pure Aero Plus een 8 op 10 voor grondslagen.

VOLLEYS - 7/10

Net als de normale Babolat Pure Aero , viel de Pure Aero Plus me niet echt op als een vollyer's racket. Het is een beetje zoals Rafael Nadal zelf, hij vindt een manier om een ​​aantal goede volleys te spelen, maar je hebt nooit het gevoel dat hij vol vertrouwen is op het net. Evenzo heb ik een manier gevonden om een ​​aantal goede volleys te spelen met de Babolat Pure Aero Plus, maar het gaf me nooit teveel vertrouwen.
Met een swinggewicht van 330 is dit racket stabiel genoeg om je een geweldig platform te geven om te volleyballen, maar het voelde gewoon alsof er teveel naar mijn zin was. De focus ligt op kracht en spin vanaf de achterkant van het veld en dat vertaalt zich niet in de controle die je op het net nodig hebt.
Het klinkt waarschijnlijk alsof ik behoorlijk kritisch ben over de Pure Aero op het internet, maar het was echt niet slecht. Het was gewoon niet geweldig, en voor mensen die veel tijd op het internet doorbrengen, zal het niet de finesse hebben die nodig is. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

Nogmaals, dit plaatst de Babolat Pure Aero Plus in de beugel van agressieve baseliner. Je wilt niet te veel lastige volleys spelen met dit racket, maar je wilt wel komen met sterke benaderingen en de gemakkelijke volley wegleggen.
Voor singles beviel dit me mooi, maar in het dubbelspel wilde ik een beetje meer van de Pure Aero Plus op het net. Je hebt niet veel keuze wat voor soort volleys je in het dubbel slaat, en je zult gegarandeerd een aantal moeilijke tegenkomen! Toen ik deze volleys moest spelen, voelde ik dat de Aero Plus de controle en het gevoel ontbrak.
De Babolat Pure Aero Plus krijgt een 7 uit 10 voor de volleys. Het is veel beter geschikt voor baseline-spel, maar als je het net binnenkomt om een ​​gemakkelijke volley op te bergen, dan is het voldoende.

SERVEER - 9/10

Dit is een van de belangrijkste gebieden waar mensen voordeel kunnen halen uit de verlengde rackets. Het klinkt misschien niet als een groot verschil, maar door de extra lengte kun je de bal net dat beetje hoger nemen en meer kracht genereren. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

Ik ben 6ft 2, dus ik heb geen moeite om de bal op een hoog punt te slaan, maar toch gaf de Pure Aero Plus me een aanzienlijke powerboost. Ik vond het heerlijk om met de Babolat Pure Aero Tour te dienen, maar ik denk dat de Plus dingen naar een ander niveau bracht.
Je hebt zoveel kracht en spin tot je beschikking met dit racket. De grote vraag is wat je ermee doet. Uiteraard werd ik een beetje meegesleept en besteedde ik al mijn tijd aan het proberen te zien hoe groot ik mijn eerste porties kon raken. Toen ik echter de eerste serve miste, voelde ik dat ik voldoende controle had over de tweede serve, met behulp van de toegevoegde draai om de bal naar het veld te brengen.
Ga nu naar onze Alu power rough collectie

Ik denk dat de Pure Aero Plus een verschil kan maken voor elke speler die moeite heeft om kracht op zijn serve te produceren. Net als bij de grondslagen echter, als je al gewend bent om bommen te raken, zul je misschien merken dat je meer kracht krijgt van een op controle gericht racket dan dit. Zoals we aan het begin van het stuk al zeiden, komt echte kracht vaak van het hebben van de controle om alles wat je hebt in de bal te stoppen, en ik denk dat hetzelfde geldt voor de serve.
Desondanks gaven we de Babolat Pure Aero Plus een briljante score van 9 op 10 op de serve. Ga nu naar onze Alu power rough collectie


ALGEMEEN - 8/10

Als de belangrijkste dingen die je van een racket wilt, kracht en spin zijn, moet je deze eens bekijken. Het feit dat het een langere lengte heeft, maakt het iets minder wendbaar dan de normale Pure Aero , maar het is nog steeds behoorlijk wendbaar en de resultaten kunnen explosief zijn.
Voor spelers die gewend zijn om grote kracht te produceren uit meer op besturing gerichte rackets, denk ik niet dat je meer kracht zult vinden dan je al krijgt, maar voor alle anderen is er zeker een boost te krijgen. Voor mij speelde dit zich af in mijn grondslagen, waar de Pure Aero Plus me echt aan mijn zwakkere kant hielp, maar me belemmerde aan mijn krachtigere voorhand.
Net als alle Pure Aero-rackets was de Aero Plus zeker het best geschikt voor baanbrekend spel, en bood een redelijk midden in de wegprestaties op het net. Ga nu naar onze Alu power rough collectie

Voor singles spelen is dit voor de meerderheid van de spelers geen groot probleem, maar het kan negatief zijn als je veel doubles speelt.
Eén gebied waar u niet in de steek zult worden gelaten, is waar de Pure Aero Plus briljante prestaties biedt. Je kunt echt wat MPH toevoegen aan je serve met dit racket, en in mijn geval had ik niet het gevoel dat ik veel controle verloor om dit te bereiken.
Over het algemeen waren we behoorlijk onder de indruk van de Babolat Pure Aero Plus en gaven het een 8 op 10. Als je alles bent en alles is power en spin, dan ben je zeker op weg naar een winnaar. Voor alle anderen zijn er zeker enkele nadelen aan dit racket, maar het is een van die je moet proberen uit te vinden.

Ga nu naar onze Alu power rough collectie